Healthy pancakes

a65043536131f0772e523a4cbd2128bc_980x0_c_85_ns_v4b0f0b4ddb9ed052bc8eac456c181dbfe_980x0_c_85_ns_v43dd309519aeee85f21e71eb4f7dd048e_980x0_c_85_ns_v4ba32e3dd01212419d93b088b8945a5e0_980x0_c_85_ns_v42f043b518707789ae56a9522c67338d0_980x0_c_85_ns_v40eb56c119bcba3aef8d6804ac522d482_980x0_c_85_ns_v4026aebb648ea7435c3f114dad15cce6b_980x0_c_85_ns_v4a469e25e62eb03cd32c806cab5a44868_980x0_c_85_ns_v42ca179bce27f4711e5275f69310498df_980x0_c_85_ns_v4

 

Just det här skulle jag vilja ha nu.. Mumsa i mig lite hälsa pannkakor. Det är ju en så kallad ”TBT” idag.. ”thruebackthursday”. Och kom på dom här för min fina vän Julia hade gjort likadana på sin instagram idag. Man vill bara ha allt på hennes instagram flöde, igår la hon upp små doftade Liljekonvaljer! Hon har en liten ny startat sida så titta gärna om ni gillar grönt, alltså växter! Hon heter Plantstories där och följer ni inte mig redan där så heter jag foodjunkieblog 🙂 Nu till dessa underbara platta mumsiga ting.. bovete pannkakor!

  • 3 dl bovete
  • 3 ägg
  • 4 dl mandelmjölk
  • 3 matskedsar agave honung
  • en nypa havssalt

Vi gjorde två olika såser till istället för sylt och grädde. Ena på kvarg, kardemumma, agave sirap. Andra kokade vi ner frysta havtorn rev ner lite citron skal och pressade även lite och agavesirap, så det blev som en sör/syrlig sirap. Det här åt vi nere i Kivik, på den mest perfekta platsen som heter Himlahav. Man förstår verkligen namnet när man är det. Det är mitt bland åkrar, utsikt över havet och islandshästar runt om.. Dit åkte vi en gäng tjejer för nästan exakt 9 månder sedan, jag visste inte då att jag var gravid, men kände mig så lycklig i kroppen vilket var häftigt och veta varför sen. Det var nämligen en yoga resa där matlagningen hölls av mig, Mira och Lisa och fina Josefin på modette gjorde en film därifrån om ni vill se så tryck här Som ni kan tänka så njuter man riktigt ordentligt där. Precis som jag gör nu 🙂 Kram från mamma Edita

English; 3 cups buckwheat, 3 eggs, 4 cups almondmilk, 3 tablespoons agavehoney, a pinch of seasalt is what you need to make this gorgeous healthy pancakes. XOXO

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Wow, det där var dem vackraste pannkakorna jag sett!! Är det vanliga penséer som ligger på, är dem helt vanliga penséerna ätbara? Sår du och odlar själv? När lägger man på blommorna under stekningen? Vore så tacksam för svar, kram!

    Lovisa 2015-05-22 21:58:59
    Svara
    • Svar på Lovisas kommentar.

      Åh vad kul att du tycker det! Dom både är vackra och goda 🙂 Det är så enkelt som helt vanliga penséer men har tyvärr inte kommit så långt att dom är själv odlade… inte än iaf! Pannkakorna stekt på mellan värme och vänds aldrig, så blommorna får behålla sin fina färg och lägg på innan pannkakan ”stelnar” .. Hoppas du fick tillräckligt med svar! Trevlig helg, Kram!

      foodjunkie 2015-05-23 14:02:15
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!