Är ni trötta på mitt tjat om socker nu? I sådana fall kan jag ju be om ursäkt men jag menar bara väl. Och jag tror att jag blir nojig nu när jag har börjat ge Alba mer mat och det är så sjukt mycket socker i allt som man tänker är lätt att köpa och ge.. Det är ju bara så att man får ha huvudet på skaft som man säger ( ha koll). Det här brödet ÄLSKAR vi här hemma. Typ det enklaste att slänga ihop också så det ske i jämna mellanrum att vi har det hemma också. Kul att få ge sin lilla och hon verkligen tyckte mamma gjort ett bra jobb i köket. Sätter bara på ugnen på 200g sedan mixar jag;
- 3 st bananer, helt mogna
- 2 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1 tsk salt
När det är en slät smet så häller du den i en bakform som du smörat och även haft ströbröd. När den är här i kan du blanda ca 2 dl havre. På toppen kan man ju a lite av varje, jag tog hackade mandlar, kokoschips och chiafrön. Ha brödet inne i ugn nu i ca 30 minuter. Låt det svamla lite om ni kan vänta.. Det är ljuvligt med smör, avokad och lite flingsalt på <3
Ni vet ju hur lätt det är att mixa ihop till banan-pannkakor, det här är då lika lätt fast det blir banan-bröd 🙂
Hej!
På vilken grad i ugnen har du brödet i?:)
oh bra fråga men ca 200-215 🙂 Lycka till, KRAM
Mums! Ska absolut testa 🙂 Har du provat att frysa in de?!
Åh ja hoppas 🙂 Jag ska oxå göra ett bara för det haha.. men jag hinner aldrig frysa in då det äts upp väldigt fort 😉 Fast jag förvarar det i kylen, i bakplåtspapper..
brödet ser super gott ut! tycker verkligen det är svårt att hitta ett nyttigt gott bröd och de flesta försöken brukar bli väldigt kompakta brödliknande saker som knappt går att äta, med detta ser verkligen lovande ut! såg att man kan byta mandelmjöl mot pofiber eller fiberhusk, skulle det funka i detta recept? och kan man använda flytande äggvita istället för hela ägg?
Hej Johanna! Det här är såååå gott, hoppas du testar! Och testa dig fram hur du tycker det blir bäst, bara äggvita och fiberhusk funkar nog ypperligt 😉 STOR KRAM och lycka till
Flyttar in i vårt nyrenoverad hus imorgon och ska göra detta brödet i helgen i nya köket!!!! Men, graderna på ugnen skrev du aldrig? Tack för en bra blogg älskar den!
GRATTIS TILL DET NYA HUSET 🙂 Vad spännande, och vad kul att du inviger ugnen med detta underbara bröd 🙂 Den ska vara på 200 grader.. var tvungen att dubbeltitta då jag kan missa ibland men denna gång stod det 😀 1000 TACK DIN KOMMENTAR 🙂
Hej! Fantastiska recept! Men förstod inte när havren ska med? Ska 2dl havre också blandas i?
Hej Vanessa 🙂 1000 TACK! Förlåt om jag var otydlig.. havren ville jag inte mixa så den hade jag i slutet när jag hällt i smeten/ degen i formen, det är då den får till den tjocka konsistensen. Så bara blanda iden efter man mixat 🙂 Smaklig måltid <3