Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ett proteinrikt bröd

IMG_2733 IMG_2740 IMG_2747 IMG_2750 IMG_2771

 

Jag får ofta frågan på tips på mat att ha med sig.. speciellt om man tränar. Då man behöver snabbt med energi och protein under dagen! Så detta bröd som jag bakade imorse vill jag verkligen visa er. Inte bara för att det är ås gott utan då också bra för kroppen!  Det är proteinrikt och glutenfritt. Så perfekt att ta med sig som mellis tycker jag. Det är väldigt lätt att göra det dessutom.. Det tar ca 20 minuter att få ihop det så ingen lång väntan därför är det smidigt om man vill göra till frukost och ett nybaktbröd! Sätt på ugnen på 200 grader och sedan blanda:

  • 6 msk mandelmjöl ( är man allergisk använd antingen vetemjöl eller kokosmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk chiafrön
  • 2 msk fiberhusk
  • nypa salt

Sedan mixar du:

  • 3 ägg
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 liten keso ( den proteinrika)

Nu kan du bara hälla i det du mixat i det torra och blanda snabbt ihop till en deg med en sked så inget geggande behövs.. Forma den lite som en en brödlängd på bakplåtspapper och toppa med det du vill, jag använde mig av solrosfrön och vallmofrön. Nu ska den bara ligga i ugn i ca 15 minuter tills den är gyllenbrun. Så enkelt var det att få ihop en limpa nyttigt bröd!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hej! Går det bra att frysa in brödet, eller blir det inte så smaskigt när man tinar upp det? Kram

    Jessica 2016-08-20 12:35:39
    Svara
    • Svar på Jessicas kommentar.

      Hmmm, aldrig testat då det ätits upp jämnt direkt.. Hann du testa får du gärna dela med dig hur det gick? KRAM

      foodjunkie 2016-08-31 23:41:15
      Svara
  • Hei, det ser veldig godt ut! Jeg lurer også på hvor mange dl/gram det er i en halv keso? Må erstatte det med noe annet enn Keso i Norge.

    Hedda 2016-05-29 21:50:42
    Svara
    • Svar på Heddas kommentar.

      Hej Hedda och förlåt för dålig förklaring! Vi har bara 1 liten och en stor i Sverige så skrev det bara så men det jag menar är alltså 125 gram, och vill man kan man ta lite till 😉 Har ni cottage cheese så är det detta ni ska använda.. Lycka till och så kul att få komentarer ända i från Norge 🙂

      foodjunkie 2016-05-31 09:52:42
      Svara
  • Det så skikkelig godt ut! Hvor mye er en ‘halv keso’ i dl eller ml?

    Julie 2016-05-27 07:50:51
    Svara
    • Svar på Julies kommentar.

      Hej Julie! Vad kul att du tycker det, det är verkligen helt perfekt att göra att ha hemma som snacks.. förlåt för dålig förklaring! Vi har bara 1 liten och en stor i Sverige så skrev det bara så men det jag menar är alltså 125 gram, och vill man kan man ta lite till ? Lycka till och så kul att få komentarer ända i från Norge 🙂

      foodjunkie 2016-05-31 09:53:47
      Svara
  • Åh supergott! Hur länge håller det skulle du tro? Är det lika gott en-två dagar senare?

    Emilia 2016-05-26 18:21:19
    Svara
    • Svar på Emilias kommentar.

      Hej Emilia! Det fungerar jättebra dag två-tre men det kan dock hinnas ätas upp innan dag tre 😉

      foodjunkie 2016-05-27 00:56:53
      Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman