Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Enkel och nyttig dessutom perfekt till julbordet

IMG_3074 1 IMG_3137 IMG_3147

 

Så härligt det doftar här hemma nu! Mat mat mat, och jag älskar mat som går fort men smakar mycket. Och det gör ju inte riktigt en blomkål om man äter bara som den är efter ungen. Så här ska ni få er ett riktigt gott blomkåls-recept att ha på julbordet. Både vegetarianer och icke vegetarianer brukar gilla den här 🙂

  • 1 blomkålshuvud
  • olja
  • salt och peppar

Skölj blomkålshuvet och pensla på olja, salta och peppra sedan. Nu ska den in i ugn 180 grader i ca 1 h och bli mjuk. Medan kan ni göra den här magiska marinaden som den ska få rostas i.

  • 1/2 kruka basilika
  • 1 äggula
  • 3 msk valfri senap
  • 3 msk ströbröd

Mixa allt det och ta sedan det på hela blomkålshuvudet. Och efter ska den in igen i ugnen för att rosta till sig med alla smakerna 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Hälsa

    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Hälsa
    Ida Warg
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Hälsa
    Träningsglädje
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Home
    Andrea Brodin
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Lifestyle
    Dasha Girine
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Chrystelle Eriksberger
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Man
    Niklas Berglind
    Lifestyle
    Sanne Alexandra
    Man
    Marcus Schuterman
    Man
    Viktor Frisk