KUTLE KNYTEN

_MG_1712

_MG_1731

_MG_1720

 

Är det någon som ätit Kutle? Det hade jag aldrig gjort förens jag blev tillsammans med min sambo, som är syrian. Degen är gjord på couscous och  fyllningen kan vara vad som helst.  Det klassiska är köttfärs, lök och mycket persilja.Jag har testat och ha i persilja, spenat, lök, och vitkål. MUMS.

Receptet för att göra med köttfärs är;

Coscous 500 gram
Köttfärs 300 gram
Tomatpure 4 msk
Paprika pulver 1 msk
Persilja så mycket som ni gillar
Lök 1/2
Röd paprika 1/2
Salt
Olja
Stek ihop köttfärsen, med alla ingredienser.
Lägg 500 gram coscous i kallt vatten i ca 20 min, med 1 tsk salt. Låt det jäsa.
Dela sedan couscous degen i lika stora delar, ca 15 st delar. Ta lite vatten på händerna och forma en bit av degen  till en oval kula. Lägg kulan i handen, tryck ner tummen i mitten och forma en grop. Om smeten spricker kan du jämna till den med lite vatten. Lägg i lite av köttfärsblandningen och stäng sedan knytet.
Gör så med alla bitar tills degen är slut.
Nu kokar man knytena ca i 5 min och sedan steker för att få en nice och lite krispig yta.
Tips är att rulla knytena i ägg innan ni steker dom 😉
Perfekt att ha i frysen om man blir sugen!
Smaklig måltid!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!