Här hemma fick jag lektion av min sambo i att göra snabba fina små piroger. Ett recept jag vill dela med mig av. Perfekt att frysa in och ta fram en stressig dag.
Vädigt enkelt, det ända du behöver vänta på är när degen ska jäsa.
Mjöl 6dl
salt 1 tsk
vatten 1,5 dl
oliv olja 1 msk
25g (halv) jäst.
Få det till en bra deg och lägg under en handuk i 30 min. Medan du väntar på degen så gör du i ordningen fyllning. Rör ihop spenat, vitlök gullök, fänkål, salt ,vit och svart peppar och chilli.
Gör sedan små bollar och kavla ut. Fyll dom sedan med ditt innehåll och stäng knytena. Låt stå under en handuk i 30 minuter till. Skjuss in i ugnen på 225 i ca 20 minter.
Smaklig måltid! ð
English;
flour 6dl
salt 1 tsp
water 1.5 cups
olive oil 1 tbsp
25g (half) yeast.
Get it to a good dough and place in a towel for 30 minutes. Make while the content you want in. I concocted spinach garlic onion fennel with spices like salt white and black pepper and chilli.
Then make small balls and roll out. Fill them then with your content and close the bundles. Let stand for a towel for 30 minutes. Skjuss into the oven at 225 for about 20 mints.
Enjoy your meal! ð