Testade att göra en annan pizza igår istället för min blomkålspizza jag tipsat om för några veckor sedan. Grymt god blev den… Perfekt söndagspizza 😉
Tomatsås: Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, halv gullök, salt, peppar och honung i en kastrull. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den. Mixa med en stavmixer för att få den len 🙂
2 ägg
2 msk vatten
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk smulad oregano och/eller basilika
1/4 tsk salt
Vispa ägg fluffigt i några minuter, tillsätt vatten och blanda.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, häll sedan i detta i äggsmeten och rör runt.
Låt svälla i 5 min. Märker du att degen känns torr så tillsätt lite vatten.
Lägg degklumpen på bakplåtspapper och kavla ut den med ett bakplåtspapper över degen, eller tryck ut den till lämplig tjocklek och storlek.
Förgrädda i 200 grader i ca 7 minuter ta sedan på tomatsåsen och det du själv gillar. Som ni ser hade jag mögelost, sparris, tomat, salladslök och champinjoner.
Smaklig måltid