Det här kallar jag lyx! Kan ni förstå att jag åt det här goda till lunch idag.. det kan knappt jag förstå nämligen. Pasta med rödbetssås med bond- och edamamebönor. Det här är ett måste och göra. Antingen så lyxar du till det en helt enkel och halv tråkig dag och förgyller med detta. Eller bjuder på det till alla vänner! Det finns ingen som inte tycker om det här tror jag. Och passa på nu när det finns så goda bönor i butikerna. Dom kokar du i saltat vatten i ca 4 minuter och sedan fräser med edamamebönor, persilja och hackad vitlöksflyfta. Men nu till fantastiska rödbetssåsen som pappan min gjorde lite snabbt;
- 4 färdig kokade rödbetor (välj själv om du kokar egna så var ute med det i god tid eller köp färdiga går också bra)
- 6 charlotten lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 sardell fileer
Hacka upp och sautera upp allt i olivolja
- 1/5 l grönsaksbuljong
Koka allt i ca 10 minuter. Nu ska man mixa den slät i mixern och knepet är nu att lägga ner
- 50 g kallt smör
Smaka av med salt och peppar och sedan njut!! För det faktiskt så, rödbetor – smör- peppar gifter sig fint i munnen. Toppa det hela med fetaost och giftermålet får ett lyckligt slut 🙂