Ni som också små bebisar vet nog känslan när man ser hur häftigt det är att se sin egna bebis växa och lära sig nytt v a r e n d a dag. Att få hänga med sina fina vänner som också har bäbisar gör det hela ännu roligare. Så svårt bara att förstå hur fort tiden går och att dom faktiskt blir större och större. Som bara idag när jag var med den finaste lilla älskade Douglas och Alba skulle ge sin vattenflaska när han grinade.
Nu efter att ni fick se höra att jag är en pizza tjej så tänkte jag att jag ska ge er lite mer sommarfräsch mat. Är det någon som vet vad Fattoush sallad är för någonting? Det är en av mina favorit sallader när det kommer till det utländska köket. Det egentligen en fattimans-sallad.. då man förr slängde ned det torra brödet för att få salladen mer matig. Så den är alltså en matig, syrlig och krispig sallad.
- tomat
- gurka
- paprika
- rödlök
- sommarlök ( om man vill)
- färsk mynta
- färsk persilja
- citron
- romansallad
- salt och peppar
- sumak ( en krydda som gör väldigt mycket i denna sallad)
- pitabröd
Hacka upp allt ( gärna i lite större bitar) och smaksätt allt med alla härliga kryddor och nu ska ni alltså fritera pitabrödet.. Skär det i fyrkanter, värm upp en het stekpanna med olivolja, lägg i och fritera bitarna. Lägg dessa sedan på hushållspapper så oljan rinns av och bitarna får stelna till. Ha det sedan i din färgglada goda sallad 🙂