Här kommer ett måste, det finns ju några måsten här i livet och för er som älskar sås lika mycket som jag måste testa göra den här krämiga såsen. En helt raw sådan. Och man kan ha den till många olika rätter! Speciellt till stora härliga sallader för att få dom mer matigare och krämigare. Endast 4 olika ingredienser:
- 150 g naturella cashewnötter
- 1 lime
- 1 liten vitlök
- Soya efter smak
- Vatten för att välja sig konsistens
Bara blötlägg dina cashewnötter, jag gör den kvällen innan. Mixa dom sedan med en pressad lime, en hackad vitlök och medan du mixar ser du hur mycket vatten du behöver och sedan smakar du av med soyan. Det är i soyan det salta finns så därför ni får avgöra själva hur mycket ni vill ha.
Det andra tipset är ju att göra sånna här härliga sallads-bowls. Riva färsk broccoli och rödbeta tycker jag alltid är kul att ha i sedan är det tips med en spenat botten, någon ost och som här hade jag falafel. Lite olivolja, citron och chiliflaks är det nästan också alltid i mina sådana här skålar 🙂