Min favorit när det kommer till ris är att smaksätta det. Ingen snack om den saken. Jag tycker om ris men det finns ju dom som älskar ris.. Men tips till er alla vad ni än är, mellan-ris-älskare eller stor- ris-älskare så börja smaksätta det. Förgyller hela målet och även kroppen om man gör det på ett bra sätt. Som här hade jag i gurkmeja, en av favoriterna när det kommer till detta knep. Man börjar med att
- fräsa gullök och vitlök i en kastrull
- lägg i en klick smör
- ha i din mängd ris
- rör runt detta och lägg i en buljongtärning
- nu ska ni ha gurkmeja tills riset är så där gult och härligt
- sist men inte minst utan det viktigaste för att detta ska bli ett ätligt ris, vattnet
- när det är mjukt smaka av med salt
Det är gott till så mycket men det som är rött på denna härliga tallrik är en linsröra gjord på;
- hackade tomater
- liten riven färsk rödbeta
- massa hackade vitlökar
- olivolja
- chili
- linser
- smaka av med salt och peppar
- (är man inte vegetarian kan man ha i en stark god korv i detta)