Ullis gullis focaccia

IMG_4392IMG_4409IMG_4522

 

Om ni är som mig och älskar bröd, fast är då väldigt kräsen på bröd också så bara suga in detta tips. Att göra focaccia och ha till maten, eller som förrätt är underbart. Smakrikt och så där gott som man måste hejda sig. Det här gjorde min gudmor till oss så hon har med störta sannolikhet mer knep med sitt men det hon hade som smak tycker jag tycker gjorde det hela så gott soltorkade tomater, rosmarin och olivsalt.

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 8 st soltorkade tomter
  • nypa färsk rosmarin
  • olivlja och flingsalt eller olivsalt till plåten

Hacka dina soltomater och rosmarin i små bitar. Sedan vispa ihop jästen, vattnet, olivoljan, honungen, soltorkade tomtarna, rosmarin och saltet. Knåda sedan in vetemjölet. Nu ska den få jäsa i 30-40 minuter under en handduk. Sätt ungen på 220 grader och förbered din plåt med olivolja och ha sedan på ditt salt du valt. Lägg nu ut din fina deg på plåten i ca 1-2 cm tjock och nu ska den jäsa igen under en handduk i ca 30 min. När den har jäst klart ska du trycka ned ditt finger lite här och där som du ser på bilden högst upp och ringa mer olivolja på samt salt och färsk rosmarin. Nu ska den in i ugn i ca 10 minuter till den är så där gyllene och smarrig 🙂 Lycka till och kram

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!