julmat och julbak känns som det finns på allas tankar just nu
alltid gott att göra salta delikatess potatisar i ugn så här
rosta till dom på 220 grader med olivolja och salt
här är det första ni såg på bilden, små fina lökarna, palsternacka och champinjoner
detta är alltså resultatet av allt gott
en ljuvlig jul-gryta
Hej gullisar!
Måste ändå börja med att säga att det träffar hela vägen i hjärtat när ni skriver så fina kommentera och nu när är många som undrar om jag kan göra nåt roligt inlägg vad jag använder för hudprodukter, kära nån så glad jag blir. Just nu känns det som om jag har en torr vinter hud plus pms men s j ä l v k l a r t ska jag dela med mig av alla mina ritualer.. Men först till det här ljuvliga och juliga. En gryta som smakar gudagott och mättar alla magar. Väldigt enkelt att få ihop och doftar så gott hemma nu.
Gör så här: Lägg i en plåt med små delikatess potatisar, jag tog små mandel potatisar. Rulla med olivolja och salt och ha dom i ugn i ca 20 min tills dom fått färg.
Skala alla små lökar ca 10 st, ca 10 st champinjoner och palsternacka ca 4 st. Låt löken vara hel men skär palsternackan och champinjonerna i bitar. Skala och hacka även tre vitlökar.
Ta fram en gryta och börja nu med att lägg i vitlöken, sen din lök och palsternacka och även lite hackan färsk rosmarin. Ha i 1 dl rött vin nu, det kan få mysa ihop sig i ca 5 minuter sen kan du ha i resten.
Nu ska du ha i 2 dl crème fraiche, 3 dl vispgrädde, 1 msk soya och smaka av med salt. När det här fått mysa en stund toppa med goda potatisen och även färsk grönkål
Det du behöver för att göra den här underbara grytan är:
ca 10-15 champinjoner, 10 små steklökar, 3 st vitlöksklyftor, 4 st palsternacka rosmarin, salt, 1 msk soya, 1 dl rött vin, 3 dl gräddfil, 2 dl crème faiche, små potatisar, olivolja, flingsalt och grönkål.