Hej fina!
Hoppas er helg bjöd på massa fina stunder. Själv hann jag med en galet rolig middag i fredags på Villa Pauli men sen var det dags för vabb igen. Nu får det ta och sluta, jag vill inte se min dotter sjuk mer nu. Hostan sitter så djupt ner i lungorna så det var nästan så att jag satte mig i bilen igår för att åka och kolla så det inte är förkylningsastma. Jag själv har ju astma så tycker det är lite likt.. Återstår och se idag hur det ligger till. Sen får jag lust att rymma till Spanien så hon håller sig frisk. Dock tänker jag att det är bra att hon får alla möjliga olika baciller nu så immunförsvaret byggs upp, heja heja! Och på tal om immunförsvar- blomkål. Visste ni att blomkål innehåller samma sak som vitlök, det där varför man ska äta vitlök och hålla sig frisk? Det dämpar inflammationer. Det är lite smidigare kanske att få i sig en liten vitlök än ganska mycket blomkål.. fast jag älskar blomkål. Rå som tillagad! Blomkål är väldigt billigt och mättar på väldigt bra tycker jag. Använda det till dipp eller till maten!
Gör så här: Sätt på ugnen på 215 grader. Dela upp din blomkål i bitar, lägg i en ugnsplåt. Dränk dom i citronsaft, pressad vitlök, salt, svartpeppar, olivolja, lagerblad. Blanda ”massera” allt det här nu och in i ugnen. Låt vara där en liten stund så dom blir lite mjuka men behåller ändå lite krisp.
Det här har jag till väldigt mycket olika, speciellt gott till fisk eller bara i en sallad! Hälsosamt och gott <3