Här har vi gjort små mjuka zucchini kakor..Detta recept blir ca 24 kakor;
stjärnhuset på 4 st zucchini
200 g smör
20 st dadlar
2 ägg
4 msk lucumapulver
1,5 dl mandelmjöl
4 dl havre
1 dl vatten
kokosflingor efter smak
Blanda allt i en mixer och placera ut en stor matsked i varje pappersform. Tryck ner en banan skiva i varje kaka och häll på lite kokosflingor. In i ugnen i 15 min på 185 grader. När kakorna är klara i ungnen så ringlade jag över lite honung. Perfekt till en te eller kaffe stund.
Ni kanske undrar var Lucuma är för något…. Lucuma är faktiskt något nytt för mig. Jag köpte det på Great earth som ligger i Stockholm. Smakar riktigt gott och är 100% rent pulver av ännu en superfrukt som Inkafolket introducerade för européerna, Lucuma kallades ”Inkafolkets Guld”. Den gulgröna persimon liknande frukten trivs högt över havet och växer i Andernas dalgångar på höga träd i Peru och Chile men också i Vietnam och Laos. Lucumaträdet tar ca 5 år på sig att ge frukt men sen kan ett enda träd ge upp till 500 frukter om året!
Det vanligaste är att man kokar eller torkar den – en varsam process där man delar frukterna i små bitar som torkas– därefter håller sig pulvret i två år. En riktig C-vitamin-bomb.