Här hemma gjorde alla volter när jag sa att det blev plättar till lunch. Sen var det väl en och annat ögonbryn som höjdes när jag drog fram zucchinin. Men dom litade på mig in i det sista och satt med glada miner och magar efter maten! Det här är ett väldigt enkelt och mättande recept. Men framför allt nyttigt.. om man kan handsaks med lite ost så här en söndag vill säga 😉
- 1 zucchini
- 1 dl creme fraiche
- 1 1/2 dl ost
- 4 ägg
- 1 msk fiberfusk
- salt och peppar
- ( jag hade i 1 dl mandelmjöl men inget man måste)
Riv zucchinin i en sil och salta. Låt den ligga där och dra ur sig all vätska ett tag, ca 10 minuter medan du blandar resten. Blandningen ska sedan stå och få fluffa till sig i tre minuter. Det är en perfekt tid att trycka ut all vätska ur zucchinin. Blanda ner den sedan och nu kan du välja om du vill steka dessa små plättar i cocos fett eller smör. Jag använde mig av smör och stekte även lite persika som tillbehör. Där i hade jag lite agave och soltorkade tomater. Till er som äter bacon är det gott till med lingonsylt. Kram och smaklig måltid!