Det här är ett måste att ha smakat nu i juldagarna! Om man nu vill göra julmat och njuta så är dessa helt magiska. Det kan inte vara någon nu efter pannkakstrenden som inte kan steka pannkakor.. Jag menar då banan- pannkakor som vi nog alla har gjort. Dessa är tyvärr inte så nyttiga. Men det är värt att göra dessa och få njuta! Glömma bort det där som är nyttigt för en stund just för att få äta detta. Sen har vi alla olika syn på nyttigheter, jag tycker ju detta är bra att äta och sedan exempelvis en god stor matig sallad till nästa mål.
Ni kan nog redan gissa er fram att det är saffrans-pannkakor på bilderna. Men det finns ett knep med dom för att få magin. Att ringla på en liten kardemumma sås under tiden dom steks. Börja med pannkaks-smet:
- 3 ägg
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 tsk salt
-
2 1/2 dl vetemjöl
-
6 dl röd mjölk
-
1 1/2 pkt saffran
-
2 msk socker
vispas*
topping;
-
1 dl råsocker
-
några ny mortlade kardemummakärnor ( helst annars kardemumma. )
-
1 tsk kanelvärms över ett vattenbad så det smälter*
Pannkakssmeten steks i smör. Ringla direkt på toppingen efter du lagt i smeten sedan vänd en gång. Njut och smaklig måltid! Goda som dom är, vill man vara nyttig är det gott med kvarg med ner vispad agave sirap i annars med grädde och hjortronsylt. <3