Hej hopp, skulle vilja skriva på norrländska men hur gör man det? Det är ju för härlig den här dialekten som är här.. Mys- dialekt i glada Hudik! Alla hälsar på varann och pratar med med Alba i vagnen, hör inte till vanligheten i storstaden om man säger så.. där kan ju folk titta lite knäppt på en om man råkar hälsa.. Det har väl säkert nån charm det med men man förstår ju varför det heter Glada Hudik! Här har vi precis blivit bjudna på fin lunch av min farfar, man blir ju så glad och se sin 82 ( soon to be 83) åriga farfar stolt laga mat. Och gott blir det! Vi fick kokt potatis med lax och smält smör , inlagt gurka ( 1-2-3 sa han att han gjorde det, alltså 1 dl ättika – 2 dl socker – 3 dl vatten ) och brysselkål med egengjord svartvinsbärs- saft. <3 Det är inte det jag tänkte ge recept på ( även om ni kan lägga det på minnet och laga det med) utan den här goda spetskålssoppan;
- 1/2 stort spetkål huvud
- 2 stjälkar blekselleri
- 2 gula lökar
- 6-8 st champinjoner
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kvist rosmarin
- grönsaksbuljong
Strimla upp allting och sautera allt i en rejäl klick smör. Häll nu över grönsaksbuljongen som ni kokat. Smaka av med salt och peppar och om man vill ha lite chili- flingor! Dunder gott med en lite knäckebröd till, det här knäckebrödet är glutenfritt (nytt från Friggs)