Vet ni vad, min lilla älskade mamma fyllde år i helgen och jag fick äran att hjälpa till med maten. Och det som alla ville ha recept på efteråt var ju dessa potatisar. För er ( mina favoriter) som läst här ett tag kanske kommer ihåg dessa underbara små pootäter..? Jag fick en dille på dom förra sommaren och kunde inte ge mig. Vi hade så mycket besök och att bjuda på dom här slår aldrig fel. Dock måste man vara ute i lite god tid om man ska göra dessa. Då dom ska kokas och vara i ugn, men det är värt väntan. Jag kokar alltid dom och under tiden gör jag den där gröna sköna och galet smakrika dressingen på:
- god olivolja
- smör
- färska kryddor i ett stort lass ( blandar alltid olika så välj era favoriter)
- vitlök ( helt många, jag tar alltid nån extra än vad man tänker)
- salt
- peppar
- om man vill ha extra i och variera sig lite kan man ha i honung och örtsalt
När dessa har kokat klart och svalnat lite är det bara att platta till dom på en plåt ( jag använder bakplåtspapper). Ju plattare du gör dom ju mer krispigare blir det.. Ha på din goda dressing och stoppa nu in i ugn på ganska hög värme. Sedan ha lite koll på hur ni vill ha dom 🙂