Enkel och nyttig dessutom perfekt till julbordet

IMG_3074 1 IMG_3137 IMG_3147

 

Så härligt det doftar här hemma nu! Mat mat mat, och jag älskar mat som går fort men smakar mycket. Och det gör ju inte riktigt en blomkål om man äter bara som den är efter ungen. Så här ska ni få er ett riktigt gott blomkåls-recept att ha på julbordet. Både vegetarianer och icke vegetarianer brukar gilla den här 🙂

  • 1 blomkålshuvud
  • olja
  • salt och peppar

Skölj blomkålshuvet och pensla på olja, salta och peppra sedan. Nu ska den in i ugn 180 grader i ca 1 h och bli mjuk. Medan kan ni göra den här magiska marinaden som den ska få rostas i.

  • 1/2 kruka basilika
  • 1 äggula
  • 3 msk valfri senap
  • 3 msk ströbröd

Mixa allt det och ta sedan det på hela blomkålshuvudet. Och efter ska den in igen i ugnen för att rosta till sig med alla smakerna 🙂

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!