Så var det dags för att äta typ min favorit rätt genom tiderna. Jag älskar råraka men burkar ofta variera dom med vad man har till eller vad man har i. Det här är väl ändå lite likt råraka tycker jag.. det är ju ändå på sötpotatis. Har ni testat det? Så gott är det.
Gör så här: Riv 1 stor sötpotatis, riv 2 morötter ( inget måste fall man inte har morot hemma) och precis som när man gör råraka måste man få ur all vätska och det gör man allra enkelt genom att ha allt i en ren kökshandduk och vrida ur allt, så smidigt. Finhacka i en rödlök, kläck ett ägg, 1 dl ströbröd ( mitt är gjort på majsmjöl därför det är gult), hacka en näve färsk persilja, färsk chili efter smak ( chili och sötpotatis gifter så fint ihop), örtsalt, salt och svartpeppar också efter smak. Stek nu dina små fina ca 10 stycken plättar/biffar i olivolja på medelvärme.
Min sambo är inget fan av sötpotatis och vet andra som inte heller är det.. förutom sötpotatis pommes det brukar oftast gå bra men dom här är så jädrans goda så dom slinker snabbt ner 🙂 Trots sitt namn så är sötpotatis nyttigare än vanlig potatis. Det är en immunförstärkande potatis, enkelt att lägga på minnet.. Dessutom är sötpotatisen fiberrik vilket är bra för matsmältningen och håller en mätt, men även fullproppad med antioxidanter och mycket A vitamin. Och tips om du är gravid så ät massa sötpotatis 🙂