The dinner of summer

bild 4 bild 1 bild 3 bild 1 bild 2 bild 2

Vilken underbar middag vi lagade ihop igår.

Feta, melon, pinjenötter och mynta sallad serverades med lax som vi grillade.

Min nya favorit till maten är potatis kokade i riktigt mycket salt. Kanariska potatis heter det faktiskt. Tvätta potatisarna, låt skalet vara kvar. Koka upp salt och vatten och lägg i potatisen. Den kommer att flyta i grytan på grund av vattnets höga salthalt. Koka tills potatisen är nästan genomkokt. Blir utsökt gott och passar till allt.

På laxen gjorde jag en gremolata, det är en slags röra som smaker riktigt gott. Du behöver,

  • 2 stcitroner
  • 5 stvitlöksklyftor
  • 1 dlhackad bladpersilja
  • 4 mskolivolja

Tvätta citronerna och riv det yttersta på skalet . Finhacka vitlöken. Blanda ihop citronskal med vitlök och bladpersilja. Tillsätt olivoljan och smaka av. Strössla gremolatan över laxen. Servera med potatisen och en av mina absoluta topp 3 såser –Parmesanaioli!!! Grym till både kött, fisk eller kyckling.

Blanda två ägg gulor med en 1 msk fransk senap och en nypa salt. Se till att alla råvaror är samma temperatur. Tillsätt sedan Ca 2-3 dl rapsoljani en tunnstråle under omrörning.Tillsätt ytterligare salt och peppar och lite citron saft. När själva grund aiolin är klar så tillsätter du 100-150 g fint riven parmesan ost.

 

Voila! Lite mer fix och trix än mina vanliga recept men det är de värt 😉

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!