Foodjunkie meets Marita Karlson

californication.png

I söndags hade jag en trevlig lunch på en uteserveringen men söta Marita Californication ”a healthier take on like”. . Känner henne då min pappa fotade henne förra året i LA. She living the dream, verkligen! Men iallfall så var hon på snabb besök i Sverige nu för att hon i juli ska släppa sin första bok. Grattis!

image

 Hur ser en dag ut för dig matmässigt?

Har jag grön juice färdig så börjar jag med den. Annars oftast en bra smoothie med granola i. Har jag tid så kokar jag gröt på quinoa och har mandelmjölk och bär till. Jag äter oftast lättare luncher, nån fräsch sallad eller plockar up nånting från mitt favorit rawfood ställe. Eller så kan det lika gärna bli en till smoothie. Till middag gillar jag att laga nånting ordentligt. Det blir grönsaker, glutenfri pasta eller kanske glutenfri pizza på grillen. Snacks emellan måltider blir oftast nötter, frukt eller granola.

Vad är ditt bästa hälso tips?

Mina bästa hälsotips är enkla. Sova mycket, dricka mycket vatten, frisk luft positiva tankar. När det kommer till maten så mår vi bäst av att äta så ren mat som möjligt, oprosessad mat som inte belastar kroppen.

Vad gör du när du ska unna dig?

Då äter jag gärna vegan glass gjord på kokosmjölk.

Bästa restaurangen?

Gjelina på Abbot Kinney i Venice, mat med ingredienser baserat på vad som finns i säsong och allt på menyn är gudomligt. Gjelinas ägare och kock Travis Lett är så otroligt kreativ och duktig och är snart på gång med en till restaurang på Abbot Kinney. Ska bli spännande och se vad han hittar på.

Vilka 5 råvaror finns alltid i din kyl

Det jag alltid har hemma är mandelmjölk, chiafrön, quinoa, bladgrönt och kombucha.

Hur ofta tränar du?

Jag rör på mig varje dag med hunden. Men annars så blir det hikes i Malibu och Topanga några gånger i veckan och  pilates en gång i veckan. Ibland blir det lite yogaövningar också.

Bästa inspirations hälso-bloggen samt Instagram? 

Thedailygood.se, detoxinista, oh she glows, raw clarity med Filippa. Yoga girl är några. Det finns mycket på Instagram som är bra och inspirerande. health_and_me är en.

Dela med dig av ditt enklaste favoritrecept?

Ett bra är att blanda 3 dl varmt vatten med 2 msk chiafrön i en glasburk med lock, skaka och låt stå i kylen över natten så det bildas en gelé. Blanda sedan med lika delar osötad juice, skaka och njut.

Ni kan även följa henne på instagram HÄR!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!