Som ni vet har min pappa fotat alla Per Morbergs kokböcker, så jag frågade pappa om jag kunde få några bilder som jag kunde dela med mig av. Det blev ett recept från Grillboken. Den har faktiskt getts ut igen som en nyutgåva men lite nya recept i så passa på att köp 🙂
Recpet Lax med Teryakisås och kokt sparris,
Tarykaisås: Häll 1 dl mustig hönsbuljong, 1,5 dl japansk soja, 1/2 mirin(risvinäger), 1 dl stösocker, 1 msk vitt vin. Låt koka ihop på svag värme i 1-1,5 timmar. Redeventuellt av med lite maizena.
Låt kallna!
Sesamlax, Skölj av laxen med vatten och dela i fyra bitar låt skinnet sitta kvar. Salta, chili pulver, salt, peppra, pressa citron och strö sesamfrön över laxen. Lägg sedan laxen med skinnet nedåt 7-8 min. Skinnet kommer att bli lite bränt men dra av det innan servering. Sedan vänder du laxen när det behövs och grilla på den sidan. Pressa en halv citron till över fisken innan servering samt den kalla såsen. Servera med sallad och vit sparris. Garnera med koriander .
Smaklig måltid!