Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Taryaki Salomon a la Per Morberg

_L1L6811_L1L7761_L1L0281_L1L7878

Som ni vet har min pappa fotat alla Per Morbergs kokböcker, så jag frågade pappa om jag kunde få några bilder som jag kunde dela med mig av. Det blev ett recept från Grillboken. Den har faktiskt getts ut igen som en nyutgåva men lite nya recept i så passa på att köp 🙂

Recpet Lax med Teryakisås och kokt sparris,

Tarykaisås: Häll 1 dl mustig hönsbuljong, 1,5 dl japansk soja, 1/2 mirin(risvinäger), 1 dl stösocker, 1 msk vitt vin. Låt koka ihop på svag värme i 1-1,5 timmar. Redeventuellt av med lite maizena.

Låt kallna!

Sesamlax, Skölj av laxen med vatten och dela i fyra bitar låt skinnet sitta kvar. Salta, chili pulver, salt, peppra, pressa citron och strö sesamfrön över laxen. Lägg sedan laxen med skinnet nedåt 7-8 min. Skinnet kommer att bli lite bränt men dra av det innan servering. Sedan vänder du laxen när det behövs och grilla på den sidan. Pressa en halv citron till över fisken innan servering samt den kalla såsen. Servera med sallad och vit sparris. Garnera med koriander .

Smaklig måltid!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Home
    Jannike Ebbing
    Lifestyle
    Cassandra Lundgren
    Mode
    Emma Fridsell
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Sophia Anderberg
    Hälsa
    Joanna Swica
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Evelina Andersson
    Lifestyle
    Fanna Ndow Norrby
    Mode
    Emma Danielsson
    Mode
    Imane Asry
    Mode
    Mathilda Weihager
    Lifestyle
    Mitra Javadi
    Mode
    Tyra-Stina Wilhelmsson
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Cassandra Klatzkow
    Lifestyle
    Sara Che