Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Answer your questions

_MG_9089

1. Hej, Jag älskar din blogg, den ger mig så mycket inspiration! Just nu följer jag den extra noga eftersom jag ska till Cali senare i sommar. Jag håller just nu på att boka restauranger i Las Vegas och skulle bli så himla glad om du kunde ge mig tips på en eller två bra restauranger där. Jag är också en foodie 🙂 så maten under resan är typ det viktigaste. Vilket skulle bli ditt bästa restaurangtips i LA?

Kram och tack på förhand! /Stina

 

Hej Stina, tack snälla för dina rara komplimanger!!! Vad kul att du ska åka dit! Älskar USA och deras mat, eller iaf om man väljer de nyttiga alternativet. Dom är ju så extrema med allt så en nyttig rätt är verkligen nyttig. Detsamma om man väljer tvärtom. Åt en nachotallrik som täckte hela bordet och var helt geggig av allt som var på (ost och sås haha). På restaurang tips i LA skriver jag i frågan längst ner så slipper ni läsa dom två gånger hehe. I Las Vegas var jag faktiskt inte på något super restaurang, tyvärr! Vilket jag ångrar att vi missade! Vi bara slappade, vilket var skönt det med. Så du får gärna ge mig dina tips sen om du hittar något. Har två vänner som bor där så kan annars höra mig för om du vill, maila mig på [email protected] KRAM och trevlig resa!

2. Grym blogg med härlig inspiration tänkte lite på vad du gör om dagarna, alltså vad du jobbar med?

Tack snälla rara! Blir så glad och kommer försätta lägga ut massvis med tips! Jag jobbar med olika arbeten. Som nu när vi var iväg i USA var jag fotoassistent till min pappa så därför hade jag turen att få åka dit. Annars är jag personalansvarig och inköpsansvarig på en salong på biblioteksgatan, Smile Stockholm. Är där och jobbar ibland också som jag tycker är väldigt kul, det finns fiskpedikyr och tandblekning. Ofta tar jag sidojobb på olika event för en PR-byrå. Det har varit svårt för mig att skaffa ett heltidsjobb då vi har hus i Spanien och dessutom åker iväg och jobbar med min pappa på fotograferingar där jag får lära mig mycket.

3. Du måste förklara relationerna mellan dig, din pappa och Mira! Var ni kompisar innan de blev ett par? Eller efter? Så extremt nyfiken, berätta allt!! 😀

Min pappa och mamma skillde sig för några år sedan och då träffades pappa Mira på en filmresa. Så det var tyvärr ingen smaskigare historia än så. Jag och min syster lärde känna henne efteråt. Och det är jag väldigt glad för.

4.  Hej! Har massor av frågor som jag hoppas du kan svara på:)

1 hur gammal är du? Jag är 26 år, 88:a och fisk 🙂
2 driver du bloggen själv? Man kan väl aldrig säga att man driver en blogg själv med alla som får ställa upp på att ta bilder exempelt medans man häller upp teet haha. Men förutom det är det inte mycket mer jag får hjälp med. Om man inte räknar med att vi bodde hos min mamma förra helgen som fick diska lite extra, fast hon var glad över all god mat.

3 vad jobbar du med? Jag jobbar med en salong, Smile Stockholm, olika events för en PR-byrå och fotoassistent för min pappa Martin Löf.
4 vad har du pluggat? Gymnasium och om du pluggat efter. Jag gick på Jensengymnaiumet och pluggade sam,ekonomi, media.
5 har du kille? Ja, sedan tre år tillbaka:)
6 hur många gånger tränar du i veckan,och vad tränar du helst? Du ser så fräsch och stark ut. TACK SNÄLLA DU!! Det är ett mål för mig så det är den finaste kommentaren någonsin. Jag försöker röra på mig ofta, men är en periodare. Som nu när det är sommar så lockar inte gymmet men det betyder inte att jag slutar träna helt. Men mindre blir det… Annars tränar  jag 3-4 ggr per vecka. 
7 dina närmsta vänner? Jag har många fina vänner som betyder allt för mig. Dom är ju inräknade i min matlagning t o m haha, gillar att bjuda på god mat. Den närmsta vännen är ändå min syster som är fyra år yngre. Många av mina vänner delar jag mitt mat intresse med och kan ge varandra tips och ideer. Har en vän som en är pingla på att baka, och hennes barn är mina gudbarn så det är en fin sak att nämna tycker jag. Har även vissa vänner som flyttat från Sverige också men det ser vi som lite kul, samla pengar och få hälsa på. Sen behöver man inte pratas vid varje dag för att vara bästa vänner. Man vet att man har varandra om det är någonting. Har även många vänner som gillar träning, som exempelt nu när vi körde xtremefit var vi 30 stycken vänner som pushade varann!
8 har du bott någon annanstannss än i stockholm? Min bas kommer alltid att vara Stockholm men älskar att resa så det är någonting mina pengar går till. Och för två år sedan köpte vi hus i Spanien som har blivit mitt andra hem. Sedan var jag fotoassistent i London bara under tre månader men jag fick ändå testa på att vara där själv.
9 vart i stockholm bor du? I innerstaden eller utanför? Jag är uppvuxen i Mälarhöjden, och har precis flyttat från Lidingö med min pojkvän och nu har vi köpt lägenhet i stan.
och slutligen, vart ser du dig själv om 10 år? Både jobbmässigt oh privat Ojoj, jadu, jag har en dröm om att öppna en hälsohörna. Så förutom gift och ha barn är det väl att få bo utomlands med mina vänner och familj hehe.

tusen tack för en underbart inspirerande och fantastiskt blogg, älskar den!!!!!!!!!

18163872t6932470327 TACK SÖTA DU

5. Jag undrar lite vad du har för relation till mat. Det är så vanligt att folk nu äter på ett visst sätt, tex bara ”clean eating” eller inga carbs eller utesluter gluten och laktos helt osv. Men du verkar avslappnad kring mat. Unnar du dig lite gott då och då? Och hur tänker du om alkohol? 🙂
Nu blev det långt men är nyfiken då jag själv har så skev syn på mat och vill vara mer som du!

Jag får tacka min mamma och pappa för den fina relationen jag har till mat. Har alltid fått hemlagat och aldrig fått skäll för att vilja ha en glass exempelvis. Dock måste allt ätas med måtta och man måste tänkta på en varierad kost och få i sig dom dagliga vitaminerna. Annars får man ta igen det dagen efter tänker jag. Att tänka på vad man äter tycker jag är viktigt men att det ska komma naturligt. Sen hör kost och träning ihop med varann. Att sitta på en middag och bli bjuden tårta om man ätit onyttigt hela dagen betyder inte att man inte får smaka utan att man får träna mer hehe. Olika bantnings metoder kan jag knappt. Är det dock någonting man behöver så får man börja med det men viktigt att komma in i rätt rytm med mat efter det för annars blir det jojo tror jag. Alkohol är någonting som man såklart ska vara försiktigt med. Fast att det är gott med ett glas vin till maten och hur kul man kan ha på lite sprit med vännerna haha. Jag är inte den som inte tackar nej till fest men alkohol kan man tacka nej till på ett bra sätt, testa alkoholfria drinkar så märker ingen.

6.Jobbar du med någonting utanför bloggen? Vilken kamera/modell använder du? Vad i så fall? Tack för en härlig blogg!

Jag är mångsysslare, tycker det är kul att jobba. Bloggen ser jag inte som ett jobb, tycker det är kul att få dela med mig. Jag är ansvarig över personal, inköp på en salong i Stockholm, Smile Stockholm och jobbar där när det krisar sig. Väldigt kul för vi har fiskpedikyr och tandblekning. Jobbar med min pappa som fotoassistent och hjälper till på olika events på en PR-byrå. Använder mig av  Canon som kamera och den är inte så märkvärdig.

7. Hejsan 🙂 Tänkte höra ifall du har några tips på bra mellanmål? Sedan undrar jag hur du tänker kring din mat och hälsa? Försöker bli bättre på att äta hälsosamt och din blogg inspirerar otroligt mycket 🙂

Hej hej! Självklart ska försöka få upp det mer, men ofta är man sugen på någonting speciellt. Härligt och höra att du tänker på att du ska äta hälsosamt, det är alltid en bra start. Hälsa för mig är en del av vardagen. Så det är ingenting som är tar tid eller är avancerat. Det gäller bara att komma in i det. Man ska inte fokosera på det dåliga man äter, utan ge det tid och stressa inte. Kroppen känner av sånna detaljer. Man är så olika så man behöver olika steg för att komma dit. Vissa äter mängder med salt och det gör att kroppen drar åt sig vätska och andra rör inte på sig och tycker att man äter bra osv. Hoppas du kommer få många bra mellanmål som du gillar på bloggen!

8. Till sist undrar jag ifall du har lust att lägga ut receptet på den där salladen med rödbetor i som du skrev om för ett tag sedan när du var hemma hos någon och lagade mat 🙂 Hoppas du vet vilken jag menar 🙂

Jag hoppas jag förstår vilken du menar och gör den i dagarna! Älskar rödbetor och gör den gärna! Kram

9. Vad lagar du när du är slut nån kväll? Nått snabbt, nyttigt och enkelt!

Det jag har i kylskåpet hehe, orkar inte åka handla för att göra något speciellt när jag är slut i kroppen.  För det mesta är jag bra på att handla så jag alltid har något att laga i kylen. En omelett med lite på, som exempelt feta, annars hummus och sallad eller wokade grönsaker med qiunoa.

Är du duktig på att måtta i huvudet eller gillar du recept/mått? Jag är en höjdare på att bara höfta haha, så det är någonting jag måste bli bättre att ha koll på med bloggen. Så ni får veta vad exakt jag har i..
Och hur blir man grym på att fixa god mat utan mått/recept? Oj, trolla med mat är något man kan smaka sig fram till. Har faktiskt fåtal gånger tittat på ett recept. Lycka till!
Om du fuskar och äter skräpmat, vad blir det då? PIZZA, jag älskar pizza haha. 
Håller du ibland på budget? Hur blir det på maten då? Jag pluggar och är trött på att göra av med för mycket pengar på mat samt att även äta Keldas soppor.. Dålig kombo! Men bra budget-hälso-mat vore kul tips?

Jag håller mig ofta till en budget. Tycker det är kul att få på helgerna eller speciellt tillfällen att köpa lite finare mat. Visst att ekologisk mat tyvärr är dyrare så väljer jag det på vissa saker, som exemtelt banan och kaffe. Super att du gillar soppa, det är någonting du kan göra hemma billigt och spara i kylen! Lidl är en affär jag tycker är underskattad. Där kan man hitta bra med grönsaker och allt annat. Riskakor är ett billigt alternativ till mellis och nyttigt.

Inspirerande blogg! Men saknar verkligen de vanliga matinläggen nu när du är i USA 🙂

Tack på förhand och ha en fantastiskt dag 🙂

Tack snälla du! Ja det blev tyvärr inte mycket matlagning där, och det kliade i fingrarna på mig. Det gör det fortfarande hehe.

10. Hej!

Först och främst vill jag säga att din blogg är helt fantastisk och sjukt inspirerande! Du håller en otroligt hög nivå på dina inlägg och det uppskattas! Sedan så undrar jag hur du går till väga när du vill hitta nya maträtter, restauranger osv att prova? Internet? Vänner? Appar? Hit me with your best shot!

Xoxo E

Hej Gulliga Rara Snälla du, tack för komplimangerna! Jag älskar att stå i köket och laga det man är sugen på. Det ända är väl att det ofta inte brukar likna den ena rätten till den andra hehe. Äger inte fler matböcker än dom som min pappa gjort med Per Moberg. Så jag är ingen som går efter recept. Utan fantiserar när jag är och handlar, vilket kan leda till något annat i köket ibland. Fast oftast får jag ett önskemål hemmifrån vad han är sugen på. Restauranger tipsar mina vänner mig om så har tyvärr inga appar att ge dig, fast det lär finnas! Lycka till! XOXO

 

11. Hellluuu, så himla nyfiken på din USA tripp. Är själv sugen på att dra dit på en matresa, så bästa matställena som är värda ett besök?

Heeej på glada dig! Hoppas du åker dit, jag älskar USA, LA. Det finns så mycket god mat där. Och många härliga resturanger som är värt ett besök, Malibu Farm, Bottega Louie, The Ivy, Nobu i malibu, Hart and the hunter, Laurel Hardwere, Earth bar, Earth coffe, Chibiscius, Fig and Olive. Jadu det finns så många så skriv gärna igen till mig så får du mer tips, [email protected] Trevlig resa! Kram

 

Nu har jag svarat på era härliga frågor och hoppas ni fått alla svar. TREVLIG SOMMAR TILL ER ALLA! MASSA KRAMAR

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!