Purple energy

IMG_9416 IMG_9415 IMG_9411

Oj oj oj, jag får inte nog haha. Dessa små runda sötsaker! Någonting jag önskar är att alla bär inte var så dyra i Sverige. Dom är så nyttiga! Visste ni att björnbär är bra för huden, på många olika sett. Att huden ska åldras exempelvis! Och att en näve björnbär innehåller nästan häften av dagsintaget av fibrer. Fibrer är någonting om håller igång tarmarna och i med matsmältningen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag älskar bär! Mina föräldrar har sommarhus nära Kivik och det blir så himla mycket frukt och bär att vi brukar bjuda in vänner så dem kan hjälpa till att plocka och använda allt det goda.
    I början av Juni ringde en av mina vänner och han sa att han skulle vilja plocka lite blåbär och han satt seriöst och plockade i över 6 timmar. Det är så roligt att se när folk får bärmani och inte kan sluta plocka.
    Själv får jag alltid björnbärsmani och plockar varje år tjugo liter och fryser in. Varför köpa dyrt när det växer runt knuten.

    Det är så mycket godare med bär som fått mogna ifred och som inte mognar under tiden de transporteras.

    Tack för ditt fina och långa svar för någon vecka sedan, blev jätteglad!

    claudia 2014-08-06 15:23:06
    Svara
    • Svar på claudias kommentar.

      Wow vilken lyx! Både att få ha sommarhus i underbara Kivik och att det växer så mycket bär där!! Jag kommer gärna förbi om det behövs hjälp :)) Det är ju inte alltid man hittar, men jag skulle säkert få mani ;). Du har rätt, det är verkligen stor skillnad på smaken på bären hur dom får mogna. Finns ju inget godare än nyplockade 🙂 STOR KRAM och hoppas du haft en fin sommar Claudia! ( ps. tack för dina kommentarer, du får fråga när du vill )

      foodjunkie 2014-08-07 00:39:45
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!