Apple and chia

IMG_3461  IMG_3465

IMG_3474IMG_3483IMG_3480

Igår morse så gjorde jag, Mira och Lisa chiapudding till frukost. Ni tycker säkert jag börjar bli tjatig med min pudding men alla verkligen älskar det. Receptet är lite svårt att återskapa såhär i efterhand med tanke på att vi gjorde för 14 personer men brukar säga en del chia frön och det dubbla mjölk sen låter du stå minst 30 min eller så nu en natt. Vi smaksatte chian med limeskal, vaniljextrakt och mandelmjölk.

Till det slängde vi ihop en äppelkompott kan man säga. Stekte ca 14 små äpplen i lite smör. Sen hällde vi ner riktigt med både kardemumma och kanel. Slutligen tillsatte vi honung… Du får smaka av hela tiden under processen så brukar jag göra. 😉

Vi toppade med rostade mandlar och mullbär. Älskar mullbär och dom är så sjukt nyttiga. Lite info om dom; Mullbärsträden växer främst i Asien, men även i Sverige planterades ett stort antal mullbärsträd redan på 1700-talet. De ekologiskt odlade bären i den här påsen har också ett lågt GI-värde och är ovanligt rika på protein, C-vitamin, polyfenoler, flavonoider, aminosyror och resveratrol. Dessa har jag köpt på Greaterth

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!