Så mysigt nu när det blir kyligt i luften och äta varm härlig mat. Som en fisksoppa! Känns bra i hela kroppen 🙂
Börja med att göra en buljong. Koka upp vatten med 1,5 grönsaksbuljong,ca 2 dl vitt vin, 2 dl crème fraise, 2 dl matlagingsgrädde och ett paket saffran,. Fräs 2 gullökar i en separat stekpanna i olivolja men dock inte länge. Gör små tärningar av det du vill ha i. Jag strimlade i sötpotatis, morötter, palsternacka. Lägg allt sedan i buljongen och sist dom små fisk tärningarna. Man kan välja olika fisk men jag tog torsk och lax. Hittade inga fina räkor men det är tips om man vill ha lite matigare soppa. Då måste man lägg ai räkorna sist så dom inte blir sega att tugga på. Man får känna efter själv hur mycket mer kryddan man vill ha med salt och pappar med tips är att använda timjan och basilika i! Slurp på er och passa på att göra lite extra till lunch dagen efter 🙂