Idag såg jag en bild som min syster lagt upp på instagram. Hon har plockat en stor korg fylld av svamp! Blev så sugen så gick direkt och köpte en portabellosvamp och gjorde en enkel fyllning och sedan in i ugn. Lätt som en plätt!
• cirka 1 dl fänkål
• 1/2 gullök
• 1 vitlöks klyfta
• cirka 1 dl fetaost
• mitten stammen av svampen som står upp
• örtsalt, peppar, chiliflingor
Blanda allt detta och fyll den fina svampen och sedan om man vill täcka med riven ost. Det här är otroligt saftigt, gott och nyttigt. Fänkål är någonting som många kan tycka är lite annorlunda smak. Lite lakrits kanske men det blir en krispig smak med all lök och ost så testa er fram och lär er. Fänkål är nämligen någonting som rensar kroppen, lindrar kramper, hjälper till att bryta ner fett och är rik på mycket – kalsium, magnesium, natrium, folsyra, kalium och vitamin C 🙂 Jag tycker det är väligt trevligt och servera denna lilla goda boll om man ska ha middag som en förrätt och sedan kanske en varm härlig soppa om det är kallt 😉