Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lingonberry- jam

IMG_5988IMG_5992IMG_5993IMG_6000IMG_5994IMG_6001IMG_6002IMG_6037IMG_6062IMG_6081

Fick frågan här om dagen om jag kunde visa hur jag gör sylt. Idag gjorde jag en lingonsylt som tar cirka 15 minuter.  Köpte 1 kilo färska lingon ( 10kr), men fick plocka bort vissa som var bruna för att få den godaste smaken. Sedan hamnade dom i en stor kastrull med 5 dl socker, 5 dl vatten och 1 tsk vanilj extrakt ( frivilligt med gott hehe). Rör ihop detta och låt det stå och koka. Rör inte så mycket för det ska komma upp ett skum som man ska hålla koll på och då ta bort.  Låt inte allt vatten dunsta bort om du vill ha en rinnig sylt. Om man har hemma så ett litet tips som inte är ett måste, men för att få sylten att hålla bort bakterier kan man droppa i en halv kork sprit. Simsalabim, så var sylten redo och hällas i burkar! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Tack snälla här skall kokas sylt :o)

    Ulrika 2014-10-07 10:15:37
    Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!