Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Wow no Cow

_MG_2078_MG_2074

 

Det här är någonting som fått mig och tänka efter.. speciellt efter jag blev känslig mot mjölk. Hur håller sig mjölken som vi dricker så länge från den kommer ur från kossan och står ett tag i kylen? Dom måste ju ha i en hel del i mjölken som vi egentligen inte ska dricka. Har även hört att när kossan mjölkas görs det såklart inte för hand och då kan det komma en infektion eftersom maskinen inte märker hur det går för kossan. Självklart kan kossan mjölkas mer men det är efter den har fått medicin… som sedan kommer ner i mjölken. Men den medicinen får inte vi i oss utan mjölken hettas upp i ”8216437836” grader. Det är för att få bort alla bakterier, mediciner och dant som kommer i som inte vi ska ha i oss.. Men vad händer med allt bra vi ska få i oss då? All kalcium som är bra för benstommen och man säger till alla barn- ” drick nu mjölk så får du starka ben”.  Jag vet i alla fall inte vad jag ska tro men jag hoppar över mjölken och använder mig mycket av cocos, ris, mandel och havremjölk!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Var köper du den där havremjölken på bilden? Har letat i många affärer men hittar dom inte i små förpackningar! Så gott!

  Filippa 2014-10-08 20:59:46
  Svara
 • De flesta moderna mjölkrobotar är väldigt bra och rengör spenarna både före och efter mjölkningen. De mäter även antalet celler i mjölken och kan på så sätt styra mjölk med för stor mängd celler till en annan container än den med ”bättre” mjölk. Mjölken är indelad i olika klasser enligt just cellantal och fett-, proteinmängd. Om man medicinerat kon finns det en viss karensstid där ”antibiotika”-mjölken såklart inte går till samma container som den vanliga mjölken. Såhär fungerar det på många mjölk-gårdar i Finland i alla fall och spec. de som producerar mjölk åt Valio (har praktiserat på en sån gård) 😀 Vet sedan inte vad som sker när Valio hämtat mjölken, förutom då att de pastöriserar mjölken för att den ska hålla bättre 😀

  Camilla 2014-10-08 14:34:50
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Tack gulliga Camilla för din kommentar. Jag förstår såklart att det sköts på ett bra sett men jag själv väljer bort just mjölk. Kan tänka mig att en liten kalv behöver ko-mammans mjölk då den är fylld med östrogen för en växande bebis. Så för en vuxen människa kan jag tänka mig inte är lika bra. Kramar!

   foodjunkie 2014-10-08 19:23:05
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!