Artichoke soup

IMG_7402IMG_7413IMG_7411IMG_7418IMG_7422

Dagen lunch tog 15 minuter och smakar ljuvligt! 🙂

500g  ekologiska jordärtskockor  ( en påse)

1 gullök

2,5 dl matlagningsgrädde

5 dl vatten

2 grönsaksbuljonger

Om man har hemma kan man ha i 2 dl vitvin

Skala jordärtskockor och hacka upp. Fräs löken i smör i kastrullen  och ha sedan i resten! Låt så och koka på lagom värme i 15 minuter. Mixa allt sedan med en stavmixer. Jag toppade med lätt stekta solrösfrön utan olivolja och en timjan kvist. Medan soppan stod och myste ihop sig på plattan gjorde jag en fräsch sallad.

2 kvistar grönkål

2 plommon

En bit gurka

Halvt äpple

Dressingen bestod av en pressad citron, 2 msk olivolja, halv hackad vitlöksklyfta, salt och peppar! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Artichoke=kronärtskocka som är något helt annat än jordärtsskocka. Skriv på svenska vettja;)
    Det ser riktigt gott ut det där, och vilken läcker sallad!

    Mia 2014-10-31 22:01:37
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

      Det stämmer att det är kronärtskocka men jag fick detta som svar på transalte –
      Jerusalem artichoke chansade men det blev visst fel.. Tur att det smakade gott iaf 🙂 Kram och tack

      foodjunkie 2014-11-01 12:57:10
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!