Dagen lunch tog 15 minuter och smakar ljuvligt! 🙂
500g ekologiska jordärtskockor ( en påse)
1 gullök
2,5 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
2 grönsaksbuljonger
Om man har hemma kan man ha i 2 dl vitvin
Skala jordärtskockor och hacka upp. Fräs löken i smör i kastrullen och ha sedan i resten! Låt så och koka på lagom värme i 15 minuter. Mixa allt sedan med en stavmixer. Jag toppade med lätt stekta solrösfrön utan olivolja och en timjan kvist. Medan soppan stod och myste ihop sig på plattan gjorde jag en fräsch sallad.
2 kvistar grönkål
2 plommon
En bit gurka
Halvt äpple
Dressingen bestod av en pressad citron, 2 msk olivolja, halv hackad vitlöksklyfta, salt och peppar! 🙂
Artichoke=kronärtskocka som är något helt annat än jordärtsskocka. Skriv på svenska vettja;)
Det ser riktigt gott ut det där, och vilken läcker sallad!
Det stämmer att det är kronärtskocka men jag fick detta som svar på transalte –
Jerusalem artichoke chansade men det blev visst fel.. Tur att det smakade gott iaf 🙂 Kram och tack