Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Vitamine C bomb

IMG_7503 IMG_7511IMG_7508

Här har vi den enklaste och nyttigaste salladen att ha till maten. Både vitkål och grönkål ligger på toppen av dom grönsaker som innehåller mest vitaminer och näring. Sprängfyllda med C- vitamin! Jag hade detta till potatismos .. mmmums! Resten av familjen fick kycklingklubbor också. En perfekt fredags lunch innan barnen ska ut och knacka dörr, ” bus eller godis”.

Riv lite mindre än en halv vitkål, hacka ner  4st stjälkar grönkål, häll på olivolja och pressa över en citron. Blanda allt och smaka av med salt, örtsalt och peppar. Jag gillar att ha någonting syrligt till maten så den här salladen är perfekt!

Potatismos är underskattat tycker jag. Det är enkelt och så gott. Såklart kanske inte det nyttigaste men man kan tänka tallriksmodellen 🙂

10 st potatisar

2  dl mjölk

1,2 dl matgrädde

1 msk smör

salt, muskotnöt, svartpeppar, vitpeppar

Börja med att skala potatisen innan ni kokar upp den i saltat vatten. Känn efter med en gaffel när de börjar bli mjuka så kan man börja koka upp på sidan mjölk, matgrädde, smör och krydda det med salt, vit & svartpeppar och om du har hemma så är det väldigt gott och riva ner lite muskotnöt. Häll bort vattnet och ta fram en stavmixer om ni vill ha en slät potatismos. För er som gillar med bitar kvar i skulle jag ta en gaffel men det kan ta lite extra tid såklart. Blanda ner den varma smaksätta mjölken och vips så har du en underbar potatismos 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!