Baked with love

IMG_7533  IMG_7527

I fredagskväll var jag, syster yster, mamma och hunden Bella på mysmiddag hemma hos min fina gudmor och Fridas gudfar och hunden Sigge! Jag nämnde henne förut och sa att henne måste jag få höra massvis av tips av för att få dela med mig till er.  Det kommer komma! Idag börjas det med en dinkelbröd. Alla har ju hört att att vete inte är bra för våra stackars tarmar som jobbar hela dagarna. Bröd är ju en stor bov till vete. Jag känner direkt att jag blir svullen i magen när jag äter det. Hembakat bröd är ju alltid godast och plus jag tror att brödet var bakat med kärlek så måste jag säga att det var det godaste! Jag fick med mig receptet hem och hoppas kunna göra lika dant 🙂

2 tsk jäst

3 tsk havssalt

1 msk hunong

6 dl kallt vatten

ca 6 dl dinkelmjöl

ca 5 dl durumvetemjöl

3 dl solrosfrön

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader och en form med vatten på botten. Det ska förångas. Lägg sedan bakplåtspapper  i och vik dom i små båtar att lägga längorna med bröd i, fyra vikningar i cirka 12 cm emellan. Blanda ihop jäst, salt, honung och vatten och efter det mjölet. Degen ska vara kladdig så över arbete den inte! Utan bara rör ihop sedan strö över lite extra mjöl. Nu ska degen stå och jäsa i 2 h medan ugnen ångas. Strö över alla solrösfrön på bänken och häll ut degen över dem. Detta ska inte göras hårt utan platta ut degen försiktigt för att sedan kunna skära ut tre längder som ska rullas och vridas i solrolfröna. Lägg dom varsamt på plåten och sänk temperaturen på ugnen till 200 grader. Bröden ska vara inne i ca 15 minuter och svalna på en linneduk <3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • […] svår att slå speciellt om man ska uppfylla alla smaker. Den här åt vi till svenska räkor och dinkelbrödet ni fick recept på som vi åt hemma hos Ulrika och Lasse. Hon har haft i allt gott man önskar att man jämt hade […]

    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!