Food solutions

IMG_9076 IMG_9085

Laddar med energi innan ett snabbt pass på gymmet. Har inte kommit igång med träningen riktigt efter sommaren förutom alla promenader och yoga men nu tycker jag det är perfekt och ta sig till gymmet när mörkret kommit. Lite ägg, grapefrukt, kiwi och en smoothie gjord på;

1 banan

3 dl fryst ananas

1 dl kvarg

1 msk cashewnöts- smöt

Toppade med physalis, kokosflingor och psylliumfrön. Det är ett tips till er som inte får i er tillräckligt med fibrer är att börja äta psylliumfrön. Fibrer är en viktig del för våra magar för att det gör att eftersom de driver på tarmrörelserna. Om man har problem med förstoppning är det bra att öka sitt fiberintag för att i sin tur öka magens aktivitet. Psylliumfrön är väldigt små har ingen direkt smak. Därför är det inte så vanligt att äta frön som snacks men perfekt att toppa smoothies, gröt, fil eller ha det i bakning. Om man vill få en så snabb effekt på en förstoppning kan man blanda 2 matskedar med 1/2 liter varmt vatten och dricka. Det är en skonsam men effektiv behandling som ger effekt inom 12 timmar. Oavsett hur man äter psylliumfrön bör man dricka rikligt med vatten samtidigt. Eftersom frönas fibrer sväller och drar till sig vatten när de når tarmarna så kan man annars få vätskebrist, vilket kan förvärra. Mer än 1-3 matskedar ska man inte äta för då kan magen bli svullen. Fast tänk på att alltid få i er fibrer!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!