Saffron pancake

IMG_8322IMG_8333IMG_8351IMG_8579IMG_8573

Godkväll alla gulliga ni! Nu när juletid början närma sig och man kan se mig ta ett skutt i butikerna varje gång jag går förbi lussebullarna. Jag ÄLSKAR lussebullar! Ska väl erkänna att jag föråt mig på dig förra julen men har redan börjat längta. Så tjuvstarta med en saffran-spannkaka idag! Den vart helt ljuvlig tyckte mina efterlängtade smaklökar..

2 små paket (färdig risgrynsgröt)

175g mandlar

2 paket saffran

4 ägg

3 dl  mjölk

1 dl råsocker

1 tsk salt

1 dl vispgrädde

1/2 tsk vaniljsocker

Om man vill kan man ha i gula russin 🙂

Börja med att blanda det torra – socker, saffran, vaniljsocker och salt, tips och ha det tillsammans i en mortel. Ha i grädden, mjölken och gröten. Vispa upp äggen och blanda allt sedan och ha i dom nyhackade mandlarna. Om du inte hittar mandlar utan skal så lägg i dom i hett vatten, skölj i kallt och skala. Smörj formen med smör och häll över den gula fina smeten. Låt grädda den i mitten i ugnen på 225 grader i cirka 20-30 minuter. Det var väldigt gott och strö över granatäpple och ha lite grädde till. Eftersom man gör en ganska stor form så kan man låta denna härlighet stå i kylen och äta mer imorgon 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh vad gott! 🙂 Med färdig risgrynsgröt, menar du sådana 500 gs ”korvar” då?

  Sofia 2014-11-19 15:20:00
  Svara
 • Hittade till din blogg genom Saras blogg http://www.traningsgladje.se/
  Här kommer jag klicka in ofta för inspiration till allt gött.
  Det första jag fastnar för är dina tallrikar, var har du hittat dem???

  Ylva 2014-11-18 18:41:39
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Åh vad kul! Så direkt in och titta på den där du hittade 🙂
   Jag älskar tallrikar, och det är någonting jag fått från min mamma som har tusen olika. Så väldigt många udde finns i det i skåpen. Dom har jag hittat på olika, blocket, tradera, loppisar, butiker osv.. Lycka till och kram!

   foodjunkie 2014-11-20 14:00:24
   Svara
 • nä men lägg av! det där såg farligt gött ut!!

  ISA 2014-11-16 22:02:46 http://isabyl.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!