Spicy tomato

IMG_8411IMG_8416IMG_8425 IMG_8429IMG_8492IMG_8499IMG_8504IMG_8532

 

En varm spicy tomat med egen pesto, löjligt gott. Varm mat är ju verkligen någonting min kropp behöver i den här kylan. Det här kan man göra till både som en förrätt eller lunch men att ha en skiva bröd till då är ju ett tips. Älskar att få komma hem till mamma och fotografera lite, hon har dom mest konstigaste och tuffaste tallrikarna. Längtar lite iofs och få fota hemma, vi håller på och ska bygga om.. Det känns som det är mycket på G nu och jag älskar det! Hoppas er helg har varit härlig, även fast vädret varit grått. Här kommer iallafall ett enkelt tips till söndags middagen 🙂

•1 tomat /person, dela och strö över olivolja, balsamvinäger, chili-olivolja, flingsalt, 1 vitlök/tomat, peppar. Sedan in i ugn i cirka 15 minuter på 225grader.

Medan tomaterna står och drar ihop sig alla smaker i ugnen kan man göra en enkel pesto. Vet att du ni fått receptet förut men det är ju så gott med egen!

•1 kruka basilika,  parmesanost, olivolja, pinjenötter, vitlök salt och peppar. Jag brukar fylla ut med andra nötter för pinjenötter inte dom billigaste, så tips är att blanda. Lättaste är att göra detta i en matberedare annars använd en stav mixer.

Efter tomaten fått mysa och pesten är klar så lägg upp på tallrik men glöm inte den härliga fetaosten som ska ligga emellan tomathalvorna. Sist men verkligen inte minst, den goda oljan från ugnsformen ska hällas på. Simsalabim så var det klar 15 minuter senare! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!