Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lentil soup

IMG_9695 IMG_9704 IMG_9698 IMG_9706

Dagens lunch blev en linssoppa. Som vi åt till middag igår också. Så skönt och bara kunna värma på ibland. Igår frös jag så det var det perfekt med denna goda varma och idag hade den fått mysa ihop sig lite så båda dagarna smakade ljuvligt! Den är urlätt att koka ihop och är ett billigt alternativ. Man kan ha lite olika för att få olika smaker. Tomat är vanligt, men gott med morötter och ingefära ihop eller som i denna broccoli.

Börja med att koka upp vatten men 2 buljongtärningar ( grönsaks). Ha i linserna och det spelar ingen roll om dom är gröna,röda eller gula tycker jag. Skär upp en gullök och 3 vitlökar och bryn dem i en stekpanna. Efter ha i dom i kastrullen med broccoli bitar. Krydda med lite oregano, timjan, svart peppar och salt. Jag hade i en dl matlagningsgrädde men det är inget måste. Låt stå och puttra i cirka 20 minuter tills linserna är klara. Dags för att servera 🙂

•1 gullök

•3 vitlöksklyftor

•12-15 dl vatten

•500g linser

•2 buljongtärningar ( ekologiska)

•2 tsk oregano och timjan

•1 tsk salt och  svartpeppar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!