Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Chickpeas fajitas

IMG_9802IMG_9805IMG_9814IMG_9816IMG_9822IMG_9832 IMG_9845IMG_9838

Här tar man vad man haver innan vi ska åka hem imorgon. Detta smarriga lätta blev dagens lunch. Att göra dessa små fajita bröd som jag kallar dom går på tio minuter. Dom här går att använda till så mycket och man har oftast detta i skåpen för att kunna mixa ihop till dom. Jag brukar göra dom till en förrätt som är en favorit. Då skär jag dom så där så dom ser lite tjusigare ut och har hackad rödlök, sikrom, gräddfil, citron och dill. Tänkte på er att det är en härligt helg rätt. Inte ofta jag gör förrätt till vardags nämligen.

2, dl mjöl eller dinkelmjöl

2-3 dl kikärtor

2 tsk bakpulver

1 ägg-gula

3/4 dl olivolja ( den sista fjärdedelen tar jag lite smör )

1 tsk salt

Blanda de torra och mixa kikärtorna med olivoljan och ägg-gulan. Gör en fin deg och gör små platta bitar. Dessa ska sedan stekas, på inte för hög värme. Vipps så har ni gjort små goda ”bröd-plättar”. Salsan jag hade idag var redan färdig, fast jag la lite kärlek i den. Gullök, hackad vitlök, vitabönor, jalapenos och svart peppar. Trevlig helg till er alla! <3

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!