Casserole

IMG_0063IMG_0064IMG_0067IMG_0074IMG_0076IMG_0080

Varm mat i kylan är så härligt! Min kära kille är inte vegetarian och jag gör ofta något köttigt till honom. Tänkte visa er denna gryta som är en favorit här hemma! Tar cirka 10 minuter att förbereda och ska stå i ugn cirka 2,5-4 timmar beror på hur länge man kan hålla sig på att vänta med att ta ur den.

Köp en högrevs-bit  (helst med mycket fett på, även om det inte ser så nice ut så ger det så mycket smak). Stek biten på varsin sida i mycket smör och krydda den med salt, svart pappar och chiliflingor. Den ska få en fin stekyta sedan i med alla härliga ingredienser. Det kan bli olika varje gång efter som man kan släng ai lite det man har hemma. Igår blev det —> morot, hela charlotten-lökar, vitlöks klyftor, champinjoner, paprika, kålrot, rödvin, vatten, krossade tomater, tomat-puree, lagerblad, chili och färska kryddor som timjan och oregano.

Väskan ska täcka upp till iallafall hälften av köttet, beror på hur stor gryta man använder sig av.  Efter halva tiden i ugnen ska man vända på den fina köttbiten som blir så mör. Till grytan tycker jag det är gott med råris och en sallad. Jag slurpar mig ”allt” utom köttet men jag hjälper gärna till att skär upp en bit och lägger på tallriken för att känna hur mör man fick till den 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! Älskar din blogg och passion för ren mat. Är lite nyfiken på din grad av ”vegetarian” med tanke på att du sörplar allt utom köttet. Jag har varit vegetarian i 17 år, och äter jag en sås på köttbuljong så har jag kräkfest sedan i ungefär två dygn. Kram!

  Jenny F 2014-12-12 22:08:52 http://WWW.liveteftertjugosex.blogg.se
  Svara
  • Svar på Jenny Fs kommentar.

   Hej Jenny! Tusen tack vad glad du gjorde mig nu! Oj hjälp stackars dig och ligga sjuk så länge.. Jag har inte det problemet. Jag har ioochförsig bara varit vegetarian i två-tre år och det blev jag för jag mår så mycket bättre utan och känns så klart mycket bättre. Jag har skrivit att jag är ”fejkiterian” i ett inlägg då jag äter fisk. Just detta tillfälle som hänt kanske 3 gånger går också in i det, fusk-vegeterian. Hoppas jag gav dig lite mer klartäcken? KRAM och glad Lucia

   foodjunkie 2014-12-13 11:43:00
   Svara
 • Det där ser helt magiskt gott ut!

  Elin 2014-12-11 20:38:56 http://goodandgreen.disciplin.se
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Vad kul, super enkelt och kostar inte mycket att göra. Perfekt att ha och värma på dagen efter dessutom 🙂 Kram

   foodjunkie 2014-12-12 00:30:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!