Hej fina ni! Hoppas ni inte är allt för stressade över julmaten. Skriv gärna om ni vill ha någon tips så ska jag försöka ge. Som dom här små bollarna som smakar som nyttiga krämiga pepparkakor. Jummy jummy jummy! Ni har ju fått recept av mig på råa-dadler-bollar och i dom kan man ju ha lite vad man vill så i dessa har jag toppat smaken men pepparkakskrydda. Det finns verkligen hälsosamma alternativ att ha på julbordet som smakar ljuvligt om man nu vill lägga till det att välja mellan.
•16 st urkärnade färska dadlar
•2 dl råa cashewnötter
•1 dl mandlar
•2 msk kokosolja
•1-2 tsk pepparkakskrydda
Mixa, rulla och njut 🙂
[…] Pepparkakstoppar hos FoodJunkie Vem säger att en bara kan äta pepparkakor på julen? Dessa små toppar känns fint att bjuda smaklökarna på tillsammans med en stor kopp te på lördagskvällen. Jag ser fram emot de söta topparna och är säker på att kombinationen pepparkakskrydda och dadlar inte kan bli annat än succé. […]
Hej!
Jag har skrivit om och länkat ditt härliga recept på min blogg. Jag lånade en bild också och hoppas att det är okej, självklart står det att bilden är din.
Ha en härlig dag
HEj söta du! Såg det nu vad kul, och självklart går det jättebra!! Har du testat dom? Så goda tycker jag. Och det stämmer helt klart att man inte bara behöver äta dom på julen 🙂 Kram Kram
Hej 🙂
Har du någott tipps på vegan + glutenfri julmat?
Hej Linda!
Hade tänkt att baka ett glutenfritt bröd att dela med mig till er, men det är inte vegan recept ..
1dl bovetemjöl
1dl kokosmjöl
1/dl potatis mjöl
2 tsk bokarbonat
2 msk fiberhusk
3 dl rivna morötter
1/2 dl valfri mjölk
3 ägg
180 grader på ugnen och blanda det torra, vispa ägget och resten. Grädda i ugn i cirka 50 minuter.
Vet inte om jag gav dig något vidare tips men jag vill ju få fram alla smaker som är på ett julbord. Så senapt aubergine, saftig rödbetssallad med granatäpple, soyaköttbullar, kålsallad.. Önskar dig en GOD JUL <3
Tack för hjälpen och GOD JUL <3
Men så gott!