Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Inspo for you

IMG_1045 IMG_1049

Typ det godaste jag vet.. LÖJROMSTOAST <3

Tänkte att det ska vi nog ha som förrätt på nyår om det nu blir så att maten ska lagas. Vi ska ha öråd här alla som ska äta med oss om vi ska laga eller ha catring. Jag vill ju laga men vi kanske blir så många.. Om det blir löjrom så ska jag försöka hitta små bellinisar. Så lätt och tänkte om ni är stressade för maten så är detta perfekt! Har annars en champagne-soppa som heter Creme Ninon, den är utsökt;

gullök

charlotten-lökar

frysta gröna ärtor

grönsaksbuljong

vispgrädde

smör

champagne

Börja med att bryna löken med smör i en stor kastrull, den ska inte stekas utan bara bli varm och mjuk. Häll i vatten och grönsaksbuljongen med ärtorna. Låt detta koka ihop i några minuter. Tillsätt vispgrädden och använd helst en stavmixer och få den till en slät soppa. Nu kan den stå och koka ihop och kryddas med salt och vitpeppar. Efter ni hällt upp soppan i små grina skålar ska champagnen på. Detta gör med ett sprut, så håll tummen hårt(!) mot flasköppningen och pricka inte fel. Detta görs vid serveringen så den känns lite bubblig, krämig och smakrik. Lägg gärna dit någon färskkrydda som dragon eller annat gott och strimla fint över oliv-olja. Jag skrev inte ut något mått nu för det är så olika hur man vill ha sin soppa och hur många man är.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!