Den här helgen har verkligen gått i frukostens täcken. Fast också med sällskap av nära och kära! Jag har haft sådan dunder-lyx att få komma på frukost buffé både lördag och söndag. Igår var det ju hos Lisa med tjejerna och imorse var det hos Charlotte och Jesper med lilla familjen. Alla var väldigt glada för inbjudan och stod klara på givakt här hemma när vi skulle gå. Även Bella hunden då dom har två egna hundar. Hon hade gjort fröknäck igår kväll som jag måste ge pluspoäng för. Köpt nybakt bröd från Tösse, mixat ihop en (virgin) Bloody Mary med koriander och tabassco i. Men även fryst glasen innan samt hyvlat gurkskivor, lyxigt! Tänkt på lilla mig med dåliga järnvärdet så grönpaprikan och bladpersiljan täckte stor del av min tallrik som fylldes på ex antal gånger. Nu ska vi rulla oss till humlan för att testa snön ;). Hoppas ni också fått i er massvis med sådan här god mat och sällskap denna helg! <3
Har du receptet på det fröknäcket?
Jätte bra blogg
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper!
Strö över vallmofrön och lite flingsalt
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden
Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna går det att ta bort 🙂
Lycka till. Detta är jätte gott och bryta av och ha i salladen eller bara ha en skiva ost på!
Man kan även ha lite chili på 🙂
Mums, ser ju fullkomligt strålande gott ut allt det där! En fråga, varitfrån kommer det ljuvliga porslinet med blåbär ifrån? Ha en fin vecka!
Jag håller med dig, kännes hel lyxigt och få bli bjuden på detta! Porslinet är från Gustavsberg, super fint! Sköt om dig 🙂