Dreamed of this

IMG_9715 IMG_9718IMG_9722IMG_9731IMG_9738IMG_9733IMG_9732

Så här väcktes min karl imorse. Nybakt ostbröd och smoothie! Blev sugen på detta igår när jag skulle gå lägga mig och kunde knappt somna.. Låg och drömde om detta ostbörd! Undrar om det kan vara för att man inte får äta alla olika ostar när man är gravid eller om det var gamla barndomsminnen som kom upp… kommer ni ihåg ostfrallan som man köpte? Dom här smakar snarlikt. Fast just dom här små fina frallorna är mer krämigare och betydligt nyttigare! Mer nyttigt var smoothien med massa blåbär i botten som min kille kallar hull-lull..

 1. 3-4 ägg
 2. 100 gr Philadelphiaost
 3. 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
 4. 2 tsk bakpulver
 5. 2 msk chiafrön
 6. 5 dl riven ost
 7. Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt
Börja med sätta ugnen på 200grader sedan att vispa äggen, ordentligt så dom blir fluffiga, så i cirka 5 minuter. Blanda ihop dom torra ingredienserna, vispa ner dom och osten.  Låt stå i cirka 10 minuter. Använd bakplåtspapper och dutta ut 10 små högar. Nu kommer toppingen på som är svarta vallmofrön och lite havssalt. Ta ut dom när dom fått färg (ca10-15 minuter) och låt svalna innan servering. Dom är väldigt goda med bara lite smör och någon grönsak annars tips som hamburge-bröd 😉
Smoothien;
 1. 3 dl fryst mango
 2. 1 banan
 3. 1 avkoado
 4. 2 dl kvarg
 5. 3 dl Provivas nya juice med smak av lime-spenat-fänkål

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hittad precis in till din blogg, & tack för din inspiration och härliga blogg, kommer bli en av bloggarna jag besöker med jämna mellanrum (nästan dagligen närmare bestämt)

  Och då till detta ostbröd som ser fantastiskt gott ut, ha du nått tips på vad man kan byta i chia frön mot?:)

  Ha de bra
  Alexandra

  Alexandra 2015-01-20 21:08:19
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   VÄLKOMMEN söta Alexandra! Jag hoppas verkligen jag kan ge dig massvis med inspiration, iaf ibland 🙂 Det är det jag vill, eller förstå att nyttig mat är gott! Sen kan man få fantisera sig egna mat men hitta tips här. Som exempelvis brödet, det är sjukt gott! Dock kanske inte ur-nyttigt tom man äter alla på samma dag. Det viktigaste är att variera och njuta 🙂 Lycka till och sköt om dig! <3

   foodjunkie 2015-01-21 22:40:56
   Svara
 • Vilken fantastisk sida du har – här ser man att nyttig mat kan vara läckert! Härligt! Å brödet skall testas snarast! Tack 🙂

  Petra 2015-01-18 21:53:35
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Vad snäll du är!! det är någonting jag vill dela med mig, att nyttigt är gott så blir jätte glad att du anmärker det!! TUSEN TACK <3 och lycka till med brödet 🙂

   foodjunkie 2015-01-18 22:41:57
   Svara
 • Hej. Fina bilder och god mat, men jag har ett litet tips/klagomål. Måste all mat du gör vara så dyr? Chiafrön, andra frön, färska fikon osv. Kan du inge börja göra ett lite billigare?

  Linn 2015-01-13 18:04:45
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hej Linn! Tusen tack!! Det tänker jag på hela tiden. För vill att alla ska kunna smaka det jag delar med mig! Frön överlag kan man hitta billigt men chiafrön är hemskt dyrt men så extremt bra för kroppen så hellre att man köper ett paket och boostar kroppen men lägger den pengen på annat. Färska fikon är billigt i spanien så kan bero på att just dom kommer med på bild där då det finns några som läser där ifrån också sen hade jag en bild från i julas. Vill inte förvara mig utan mer förklara. För jag har själv inte råd med allt så kan inte blir dyrt 🙂 Hoppas du förstår lite mer.. Sköt om dig och skriva gärna om det är någonting du mer undrar!

   foodjunkie 2015-01-14 10:42:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!