Pa & Co

IMG_9953 IMG_9955

Nu när helgen närmar sig är ju detta ett ypperligt förslag att äta. Love love love it! Får aldrig nog.. Råraka med löjrom, rödlök, gräddfil och citron. När ni river potatisen så var försiktiga så ni inte skär er först och främst men det andra är att klämma ut så mycket vätska som möjligt efteråt. Potatisen ska vara rå och riv den på den grova sidan på rivjärnet. Vill man ha en krispig råraka så välj potatis som är så lite mjölig som möjligt och tvärtom om man gillar lite mer mjuk. Stek på relativt hög värme med både smör och matolja. Hoppas ni får till dom och njuter sen lite från mig med 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • men ÅH! Jag har snackat om rårakor med löjrom och gräddfil hur länge som helst nu men min sambo är inte lika övertygad! Nu blev jag ju helt hysteriskt sugen igen!!

    paulina 2015-01-19 16:12:45 http://glitterforbreakfast.se
    Svara
    • Svar på paulinas kommentar.

      Faktiskt nu när du nämner det så känns det mer som att det här är någonting vi tjejer gillar mer.. Men hoppas du lyckad övertyga honom! 😉 Man tröttnar ju aldrig! <3

      foodjunkie 2015-01-19 18:48:43
      Svara
  • Åh det där är min favoriträtt utan tvekan, blir hungrig av att bara titta på bilden! Måste bara ge ett revolutionerande tips – prova att ha Smetana (rysk creme fraîche) till istället för gräddfil! Fick det på en stjärnkrog i Göteborg och efter det blev jag helt såld 🙂

    Tack för en bra blogg, du är grym!

    Evelina 2015-01-16 10:09:38
    Svara
    • Svar på Evelinas kommentar.

      Hej Evelina! Först massvis med tack för din komplimang!! Men sen tack igen för tipset, låter helt magiskt!! Hoppas andra ser ditt tips här i kommentarerna annars lovar jag att jag kommer göra detta inom kort igen så köper jag det och skriver det 🙂 Ha en underbar helg! Kram

      foodjunkie 2015-01-16 12:36:55
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!