Hello girls, boys, gentlemen och superkvinnor! Potatis och kikärtsbiffar blir det till middag ikväll! Hann ta lite bilder innan det blev för mörkt. Har alltså förberett allt och kan bara steka dom när jag är hemma igen. Längtar att få sätta mig och äta dessa! Smarrigt och lätt. Gjorde en stor ”deg” så gör många så kan vi äta till lunch imorgon också. Man kan ha lite olika gott till men jag gjorde en grönkåls-sallad medan potatisen stod och kokade upp. Kan visa er den imorgon! 🙂
•10 st potatisar ( fast)
•1 gullök
•1-2 burk kikärtor
•2 vitlöksklyftor
•persilja
•tomat- puree
•salt,svartpeppar, chili, spiskummin.
Börja med att skölj och skala potatisen. Koka den i 10-12 minuter. Medan kan man mixa ihop kikärtor, vitlök, spiskummin, tomat-puree, salt ,peppar och chili. Hacka upp gullöken och riv potatisen med den grova sidan. Blanda ihop allt detta och hacka upp en drös med persilja i blandningen. Stek detta i antingen matolja eller kokosolja. Smaklig måltid! 🙂
Gott! Men kanske ska det kallas chickpea patties eller något, steaks blir ju något annat;)
Hehe ja faktiskt. Tack snälla Mia. Ändrar nu! Låter helt klart bättre. Dom är urgoda 🙂
Låter mums – skall testa på min bror som är vegan 🙂
Man blir så glad när man får en kommentar från din mail. Den lilla goa! Jätte goda, hoppas ni också tycker det 🙂