Potato and chickpea patties

IMG_0977 IMG_0981 IMG_0984 IMG_0995

Hello girls, boys, gentlemen och superkvinnor! Potatis och kikärtsbiffar blir det till middag ikväll! Hann ta lite bilder innan det blev för mörkt. Har alltså förberett allt och kan bara steka dom när jag är hemma igen. Längtar att få sätta mig och äta dessa! Smarrigt och lätt. Gjorde en stor ”deg” så gör många så kan vi äta till lunch imorgon också. Man kan ha lite olika gott till men jag gjorde en grönkåls-sallad medan potatisen stod och kokade upp. Kan visa er den imorgon! 🙂

•10 st potatisar ( fast)

•1 gullök

•1-2 burk kikärtor

•2 vitlöksklyftor

•persilja

•tomat- puree

•salt,svartpeppar, chili, spiskummin.

Börja med att skölj och skala potatisen. Koka den i 10-12 minuter. Medan kan man mixa ihop kikärtor, vitlök, spiskummin, tomat-puree, salt ,peppar och chili. Hacka upp gullöken och riv potatisen med den grova sidan. Blanda ihop allt detta och hacka upp en drös med persilja i blandningen. Stek detta i antingen matolja eller kokosolja. Smaklig måltid! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Gott! Men kanske ska det kallas chickpea patties eller något, steaks blir ju något annat;)

    Mia 2015-01-28 22:33:07
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

      Hehe ja faktiskt. Tack snälla Mia. Ändrar nu! Låter helt klart bättre. Dom är urgoda 🙂

      foodjunkie 2015-01-28 23:40:13
      Svara
  • Låter mums – skall testa på min bror som är vegan 🙂

    Petra 2015-01-28 21:53:55
    Svara
    • Svar på Petras kommentar.

      Man blir så glad när man får en kommentar från din mail. Den lilla goa! Jätte goda, hoppas ni också tycker det 🙂

      foodjunkie 2015-01-28 23:41:57
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!