Rosehip

IMG_1161IMG_1167IMG_1169IMG_1171IMG_1187

Nu har jag varit och göttat mig! Älskade lördag känner jag. Alla är så glada. Zumba-läraren sa till mig att det gick jättebra att jag var med på klassen, då blir bebisen ett glad barn 🙂 Kunde ju inte sluta ha ett leende på läpparna när jag dansa kan jag ju erkänna.

Här har vi nypon-knäcket jag gjorde imorse. Det är väldigt knaprigt och en annorlunda smak. Helt klart värt att ha hemma och smaska på när man blir sugen.Galet nyttigt med nypon! Tänk dig de lilla bäret, det är sprängfylld med c-vitaminer. Dessutom väldigt bra för leder. Jag har känt av nu på yogan att jag belastat mina handleder eftersom jag väger lite mer nu så ska ge dom lite näring tänkte jag. Annars kan man använda andra mjöler än detta om man känner att just nypon känns för konstigt. Jag tycker kikärts- mjöl blir jättebra. Gott att ha till maten. Det här kan smula och ha på sin morgon smoothie eller yoghurt istället för mussli.

• 3 dl nyponmjöl

•  3 msk vattenmelons-kärnor

• 1,5 msk linfrön

• 3 msk matolja eller linfrö-olja

• 3 msk vatten

• toppa med havssalt (och strimla över lite honung om man vill)

Sätt ugnen på 150 g. Blanda det torra först och sedan i med det andra. Ha bakplåtspappar och platta ut det över hela, går bra med en kavel. Har du folie hemma är det tips att täcka den med och låta den stå inne i cirka 30 minuter.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Nu står en plåt i ugnen! Så spännande! Härlig färg om inte annat 😀

  Olivia 2015-04-19 17:31:33
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Ja vad kul, berätta gärna för dom är väldigt speciella tycker jag. Bra att ha som topping på yoghurten men lite för starka i smak att bara äta rakt av.. KRAM

   foodjunkie 2015-04-20 10:21:42
   Svara
 • Mums, måste testas och måste ut och leta efter nyponmjöl….håll tummarna! kram

  Helena 2015-01-31 19:25:26 http://www.helenaanderson.com
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Lycka till 🙂 Det är någonting du kan ha i smoothies eller bara ha lite på toppen av filen. Eller göra dessa och ha mer som mussli 🙂 Kram Krma

   foodjunkie 2015-02-01 18:29:52
   Svara
 • Det där ser såå gott ut! mums!!

  ISA 2015-01-31 19:03:00 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   Väldigt enkelt så testa och se vad du tycker 🙂 Jag gillade verkligen att smula ner det till mussli! Kram

   foodjunkie 2015-02-01 18:31:13
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!