Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Fennel

IMG_1438IMG_1452IMG_1457IMG_1461IMG_1467IMG_1470IMG_1476

Mumsfilibaba sa katten! Det här bara måste jag tipsa om. Dels för att jag vet att många inte gillar fänkål men även för att man inte ofta vet vad man ska göra med den. Så den glöms ofta bort tror jag när man handlar. Detta är ett grymt sido-mål till fisk tycker jag. Men går även bra till mycket annat, bara i salladen exempelvis. Här använde jag en stor fänkål och delade den i några bitar efter jag sköljt den. Kokade upp vatten med en pressad citron och salt i. La i dom krispiga bitarna i 5 minuter så låt den inte blir överkokt. Häll bort vatten och lägg på en ungsform. Nu ska du bara strimla lite olivolja, salta och peppra och häll på riven permesanost. Nu vet ni kanske i det här laget att jag gillar starkt så tog även lite chiliflingor på men inget måste såklart. Nu är den iaf redo för att få den sista utsökta touchen, in i ugn i 20 minuter. Perfekt tid för att göra det andra goda maten som ska vara till. Våga nu köpa hem er en fänkål och njut 🙂

• Fänkål

• Citron

• Permesanost

• Salt & Svartpeppar

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Foodjunkies webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!