Mouth watering

 

 

IMG_1552IMG_1559

IMG_1618

IMG_1621IMG_1683IMG_1686IMG_1678IMG_1670IMG_1717IMG_1701IMG_1702IMG_1723

IMG_1715IMG_1697IMG_1746

Amen hallå hur gott är inte detta(!!!)?

Det började med att jag var sugen på fisk sen fick jag frågan hur jag ser på att äta fisk. Jag älskar fisk och skaldjur men precis som allt annat så undrar man ju hur bra den egentligen är. Jag kör ju verkligen på lagom är bäst. Skulle för det första tröttna om jag åt det för mycket men för er som inte kan sluta äta fisk så fick jag ett fint tips från inlägget imorse. Titta att fisken är märkt med MSC, då är fisken fiskat på ett hållbart sätt som gynnar vår hållbara utveckling och livsstil! 🙂 Tack för den informationen och kommentaren. Skönt och veta för oss som älskar fisk! Sen vet jag att det är bättre att äta fisk än inte, för det nyttiga tar över det skadliga. Fått tips att äta fisk 2-3 ggr i veckan av barnmorskan och läst att vi alla ska göra det. Det är såklart tungmetaller som man vill undvika, och är man orolig så ät krill-tabletter om man vill få i sig det nyttiga i fisken. Alla härliga fetter, vitaminer, mineraler, omega 3, järn, zink och så vidare.. Så tänk på att få i er fisk eller dessa små tabletter för kroppen och kroppens funktion! 🙂

Nu till rätten;

Använd lax, om man vill lyxa till det så ta röding

Blanda
• 3 msk muscovadosocker
• 2 tsk himmalaya salt ( går jättebra med vanligt)
• hand full hackad färsk dill
• 1 halv citron
Lägg detta med en fisken i en påse för att marinera. Man får bestämma själv hur länge, beror på tiden man har. Helst 1- 2 h.
Stek i smör och ha på citron peppar.
•2 dl matgrädde sista minuten av stekning (och om man har 1 dl vittvin innan) puttra ihop. Sista touchen är lite ny hackad dill i.
Har man potatis press så är det smidigt men det går ju fint och mosa med gaffel. Toppa med en smör klick och peppar.
Smaklig måltid och skål på er! 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Bra skrivet, tack för det! Att det säkert är bättre att äta fisk än inte känns ju som en bra tanke! Här är ett tips på en fiskrätt jag tillagar mycket: Man gör en sås/gryta av rökt lax, grädde, buljong, citronsaft, scharlottenlök, dill och vitpeppar- brukar lägga i den rökta laxen och dillen mot slutet bara, pasta till!

    Kram

    Elin Nilsson 2015-02-04 23:26:14
    Svara
  • Det lät riktigt gott!!

    Madeleine 2015-02-04 18:43:31 http://madeleinesrecept.wordpress.com
    Svara
  • Har bara en sak å skriva – mums 🙂

    Petra 2015-02-04 18:35:21
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!